SSL Sertifikası web sitelerinin kimliğini doğrulamak ve ziyaretçilerle olan veri iletişimini şifrelemek için kullanılır. SSL Sertifikası bir web sitesinin kime ait olduğunu, sertifikanın geçerlilik tarihini ve sertifikayı tahsis eden kuruluşun dijital imzasını içerir.
Özellikle e-ticaret sitelerinin ödeme sayfalarında sıklıkla karşımıza çıkan SSL Sertifikası, kullandığınız tarayıcıda da etkin bir şekilde gösterilmektedir. SSL Sertifikası sayesinde web siteleri HTTP yerine HTTPS protokolünde çalışır, böylelikle kredi kartı gibi kritik bilgiler üçüncü kişilerin eline geçmez.
- SSL Sertifikası SHA-2 ve 2048 bir şifreleme sağlar.
- SSL Sertifikası popüler tarayıcılarda Güvenli Kilit simgesi ile öne çıkarılırken, SSL Sertifkası bulunmayan web siteleri Güvensiz olarak vurgulanır.
- SSL Sertifikası sayesinde web sitesinizin Google sıralaması yükselir.
- Mobil cihazlarla ve mobil tarayıcılarla uyumludur.
SSL Sertifikası Nasıl Çalışıyor?
Bir web sitesinde gezinirken, yaptığınız tüm işlemlerin yanıtları, uzak bir sucu üzerinden aktarılır. Bu trafik çoğu zaman bazı yöntemlerle izlenebilir veya taklit edilebilir. Bu durumda internet sitesinde doldurduğunuz bir formun içindekiler, üyelik bilgileriniz hatta kredi kartı bilgileriniz hackerlar tarafından çalınabilir. SSL Sertifikası tam da bu noktada devreye girerek, ziyaretçinin verilerini şifreleyerek çalınmaya karşı korur. Şifrelenen veriler çalınsa bile anlamlı hale gelmesi ve içinden bilgi çalınması, son derece güçlü bilgisayarlarla bile yıllar sürecektir.
En Çok Kullanılan SSL Sertifikası Türleri
- DV – Kişisel kullanım
- OV – Küçük işletmeler, eğitim kurumları vb.
- EV – Risk unsuru yüksek işletmeler, e-ticaret siteleri, büyük işletmeler
- Wildcard – Subdomain destekler
- Multi Domain – Birden fazla web sitesini destekler
SSL Sertifikası Nasıl Alınır?
SSL Sertifikası almadan önce hangi SSL türünü almanız gerektiğine karar vermeniz gerekiyor. Çünkü bazı SSL sertifikaları için sadece alan adı yeterliyken bazıları için işletme kuruluş evrakları gereklidir. Yine aynı şekilde bazı SSL Sertifikaları hemen alınabilirken, bazıları ortalama 21 gün kadar sürebilmektedir. Sertifika türüne karar verdikten sonra kullanmak istediğiniz platforma göre kurulum işlemleri değişiklik göstermektedir. Bu noktada eskisehireimza.com olarak bizden teknik destek alabilirsiniz.
SSL Sertifikası Garanti Bedeli Nedir?
SSL Garanti Bedeli, satın aldığınız SSL Sertikası’nın olası teknik hataları durumunda sertifikayı sağlayan kurumun ödemeyi taahhüt ettiği ücrettir. Bu tutar SSL Sertifika türü ve hizmeti sağlayan firmaya göre 10.000 dolar ile 250.000 dolara arasında değişmektedir. Hasar tespitleri hizmeti sağlayan firma tarafından yapılmaktadır.
SSL Sertifikası Ücreti Nedir?
SSL Sertifika ücreti, SSL türüne göre ve satın aldığınız kuruluşa göre ortalama 10 dolar ile 500 dolar arasında değişiklik göstermektedir. Buna karşın yeterli teknik bilgiye sahip kişiler, açık kaynak imkanlarından faydalanarak ücretsiz Standart SSL sertifikası oluşturabilir ve kullanabilir. Sertifika ücretleri her yıl alınmaktadır.
SSL Sertifikası Başvuru Formu